Ana içeriğe atla

Yeni Başlayanlar için Mum Büyüsü

   
   Mum büyüsü, pek de fazla ritüelistik veya törensel alet gerektirmemesi sebebiyle büyünün en basit formlarından birisidir. Diğer bir deyiş ile, elinde doğru mumlar olan herkes şansını deneyebilir. En son doğum gününüzde pastanızdaki mumları üflemeden önce tuttuğunuz dileği düşünün. Aynı konsept mum büyüsü için de geçerlidir, tek farkı mum büyüsünde üfleyip dileğinizin gerçekleşmesini ummakla kalmazsınız; niyetinizi ilan edersiniz. 

   Düşünecek olursak, doğum günü mum ritüeli üç anahtar büyüsel prensipe dayalıdır; 
  • Bir amaç belirle. 
  • Ulaşacağın sonucu gözünde canlandır. 
  • Bu sonuca ulaşmak için iradeni veya niyetini odakla. 
Mum Seçmek 
   Büyüsel sistemleri çalışan insanların çoğunluğunun size söyleyeceği gibi, seçeceğiniz mumun boyutu önemli değildir. Hatta büyük mumlar işinizi zorlaştırabilir. Örneğin çalışmanız mumun tamamen yanıp bitmesine bağlıysa, yanması günler süren bir mum işinizi bir hayli zorlaştırıp aksatacaktır. 

   Tipik olarak ince, silindirik mumlar veya geniş, kısa mumlar işinizi daha iyi görecektir. Bazı durumlarda, çalışmanız belirli bir tip mum gerektirebilir, örneğin yedi günlük bir mum veya bir insanı temsil etmesi için bir figür mumu(ikincisi sempati büyüsü olarak adlandırılır.). Şaşırtıcı olsa da, kullanım için en popüler mumlar Hanukiya mumlarıdır. Boyları yaklaşık 10 santimetredir, kokusuz, beyaz ve incedirler, dolayısıyla da büyü çalışmaları için mükemmeldirler. 

   Çalışmalarınız için daima yeni mumlar kullanmalısınız. Bazı büyülü geleneklere göre, bir mum yanmaya başladıktan sonra etrafındaki objelerin titreşimlerini toplamaya başlar. Dolayısıyla, bazı insanlar kullanılmış bir mum daha önce titreşimlere maruz kaldıysa, çalışmalarının etkisiz veya negatif sonuçlara ulaşabileceğine inanırlar.

Mumların Renkleri 
   Konu renklere gelince, elinizde farklı amaçlar için farklı çeşitler bulundurmak işinize gelebilir. Genellikle, mumların renk karşılıkları şu şekildedir:

  • Kırmızı: Cesaret ve sağlık, cinsel aşk, şehvet
  • Pembe: Arkadaşlık ve tatlı aşk
  • Turuncu: Etkilenme ve motivasyon
  • Altın Rengi: Finansal kazanç, iş çabaları ve güneş bağlantıları
  • Sarı: İstikrar ve koruma
  • Yeşil: Finansal kazanç, bolluk ve doğurganlık
  • Açık Mavi: Sağlık, barış ve anlayış
  • Koyu Mavi: Depresyon ve savunmasızlık
  • Mor: Tutku ve güç
  • Kahverengi: Toprak ve hayvanlarla alakalı çalışmalar
  • Siyah: Negatiflik ve yasaklama
  • Beyaz: Saflık ve doğruluk
  • Gümüş: Yansıma, başlangıç ve ay bağlantıları 
*Not: Bir çok Pagan geleneğinde, beyaz mumlar diğer bütün renklerin yerine kullanılabilir.

Mumunuzun Ritüelde Kullanımı 
   Mumunuzu seçtikten sonra, yakmadan önce dilediğiniz yağ veya bitki ile giydirin. Bu yöntem, mum ile sizin aranızda psişik bir bağ oluşmasını sağlayacaktır. Diğer bir deyişle, mumu yakmadan önce muma kendi enerji ve titreşimlerinizi veriyorsunuz ve niyetinizi yansıtıyorsunuz. 

   Bir mumu giydirmek için doğal bir yağa ihtiyacınız olacaktır; bir çok insan kokmaması sebebiyle üzüm çekirdeği yağını tercih ederler. Diğer bir seçenek de metafiziksel eşya mağazalarından sipariş edebileceğiniz özel mum yağlarını kullanmaktır. Mumun en tepesinden başlayın ve yağı mumun ortasına kadar sürmeye devam edin. Ardından, en alta geçin ve daha önce bıraktığınız yere, ortaya kadar sürmeye devam edin. Bazı geleneklerde yağlama hareketi bunun tam tersi şekilde yapılır; ortadan başlanır ve ortadan diğer taraflara çalışılır. 

   Eğer çalışmanız bitkilerin de kullanımını gerektiriyorsa, yağladığınız mumun her tarafını hırpalanmış bitkilerin üzerinden yuvarlayın. Bu arada, hatırlamakta fayda var ki, mum yalnızca bir alettir. Özünde büyülü değildir; ama niyetinizi harekete geçirme amacıyla ateş elementini kullanarak büyü yaratmanın bir yoludur. Tıpkı diğer büyülü alet ve araçlarda olduğu gibi, bir çalışmaya dahil edilmeden önce mumlarınız manevi olarak arındırılmalıdır. 

   Mum büyüsünün en temel formunda, mumunuzun niyetiyle eşleşen renkte bir kağıt kullanılır. Amacınıza karar verirsiniz ve bunu kağıdın üzerine yazarsınız. 

   Örneğin parayla alakalı bir çalışma yapacak olsanız, niyetinizi yazardınız: "Finansal olarak yeşereceğim." Ayrıca bazı geleneklerde, niyetinizi Enokya veya Theban gibi büyülü bir alfabeyle işaretlersiniz. Örneğimiz paraya yönelik bir çalışma olduğundan, ya altın rengi ya da yeşil renkte bir kağıt seçerdik. Amacınızı yazıya döktüğünüz sırada, kendinizi bu amacı başarırken canlandırın. 

   Amacınızın belirebileceği bütün farklı yolları düşünün. Belki işinizde zam alacaksınız. Belki de uzun zaman önce borç verdiğiniz birisi birdenbire belirip size olan borcunu geri ödeyecek. Belki de ödediğiniz vergileri geri iade eden bir çek alacaksınız. Bunun gibi. 

   Amacınızı yazıya döktükten sonra, niyetinize odaklanmaya devam ederek kağıdı katlayın. Bazı insanlar bunu yaparken niyetlerini ilan eden sözler söylemeyi severler. Yapacak olursanız süslü bir şeyler söylemek zorunda değilsiniz, basit tutabilirsiniz. 

   Katladığınız kağıdın bir köşesini mum ateşine yerleştirin ve yanmasına izin verin. Kağıdı tutabildiğiniz kadar uzun süre tutun(parmaklarınızı yakmadan) ve tamamen yanabilmesi için ateşe dayanıklı bir kaba veya kazana yerleştirin. Mumun tamamen sönmesini bekleyin. Mumunuz bittikten sonra, daha sonra kullanmak adına saklamak yerine çöpe atın. 

Maneviyat İçin Mum Büyüsü 
   Bazı geleneklerde, mumlar manevi amaçlar için kullanılırlar. Mum maneviyatının en yaygın yolları, mumun yanma şeklini ve eriyişini okumaktır. 

   Yanma şeklini okuyarak maneviyat için, mum ateşinin uzunluğuna, ne kadar sık kırpıldığına veya birden fazla ateş olup olmadığına bakarsınız. İki ateş, ruhlar dünyasından birisinin amacınızı başarmanıza yardım etmek için el uzattığı anlamına gelebilir. Mum ateşinin rengi bile büyünüzün ne kadar etkili olduğu hakkında ipuçları taşıyabilir. Ancak bu işaretlerin ne anlama geldiği hakkında genel kanılar yoktur. Bazıları bir mumun ateşi uzun ve güçlü ise dileklerinin gerçekleşeceğine inanırken, bazıları da bunun mum fitilinin uzunluğu ve kalitesine göre değişebileceğini belirtirler. Mumun yanma şeklinden çok niyetinize odaklanın. 

   Eriyişini okuyarak maneviyat için, eriyen kısımların bir kap soğuk suya düşmesi gerekecektir. Erimiş kısımlar anında sertleşecek ve belirli şekiller oluşturacaklardır. Bu şekilleri sorularınıza cevap almak için kullanabilirsiniz. 
   

Yorumlar

  1. Enerjimizi dengelemek icin buyu veya rituel yazarmisiniz.Cunku her zaman farkli hissediyorum.Bazen kotu bazen iyi ve dogru bir rituel/buyu bana yardimci olacagina inanıyorum
    Bunun icin ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paganizm Bilgi Merkezi19 Mayıs 2023 10:12

      Merhaba, geç cevap için affedin. Yakın zamanda buna dönük yayınlar yapabiliriz elbette. Dilerseniz diyaloga geçip tam olarak ne istediğinizi detaylarıyla konuşabiliriz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Başlayanlar İçin Geleneksel Altar Kurulumu

Paganlar ve cadılar genellikle bir altar ile çalışırlar. Altarlarımız yılın zamanı ve yapacağımız çalışmalara göre farklı renk ve malzemeler taşıyabilirler. Fazla uzatmadan; pagan altarı nasıl kurulur? Divina anlatıyor! Wicca ve cadılar çalışmalarında genellikle bir altar kullanırlar. Bu çalışmalarızı yapabileceğiniz, gerektiğinde yazılarınızı yazabileceğiniz kendinize ait bir köşedir. Toprak Ana’yı sembolize eder. Bir altarda çesitli semboller, mumlar, heykelcikler, resimler ve diğer şeyler bulunur ve bunlar sihir ile ilgili çalışmalarda gücü arttıracak, ihtiyaç duyulacak malzemelerdir. Bir altarın nasıl olması gerektiğine dair ortak bir kural yoktur, ancak klasik ve/veya geleneksel bir altarın nasıl olacağına değinebiliriz. Önceden belirtmekte fayda var ki, bu eski usul, standartlaştırılmış bir altar tarifidir ve pratikte gereksinimler değişiklik gösterebilir. Farklı dönemlere göre altar tarifleri için içerik kataloğumuza göz atabilirsiniz. Geleneksel bir altarın sağ tarafında beyaz

Yılın Çarkı: Imbolc Hakkında Her Şey

Şubat vakti geldiğinde, bir çoğumuz soğuk, dondurucu havadan bıkmış oluruz. Imbolc bize baharın yakında geleceğini, kışın kısa bir süre sonra gideceğini hatırlatır. Güneş biraz daha parlak, dünyamız da daha sıcak bir hale geliyor ve toprakların altında hayatların yeşerdiğini biliyoruz. Bu günü kutlamanın çeşitli yolları var. Kutlandığı Tarih: 2 Şubat(2019) Ritüeller ve Törenler Hangi geleneğe dahil olduğunuza bağlı olarak, bu günü kutlamanız için bir çok yol var. Bazı insanlar başlıca Bereket ve Ateş Tanrıçası olmak üzere bir çok yanıyla Kelt Tanrıçası Brighid'e odaklanırken, diğerleri ritüellerini daha çok mevsimin döngülerine ve tarımsal işaretlere yöneltirler. Denemek isteyebileceğiniz birkaç ritüelden bahsedeceğiz, ritüellerin hepsi çok az planlamayla tek bir kişiye ya da gruplara uyarlanabilir. Imbolc Altarını Hazırlamak : Altarınıza ne koyabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Mevsimin sembolleri hakkında çok şirin fikirlerimiz var.  Imbolc: Tek Kişilik Meditasyon Ri