Wicca ve cadılar çalışmalarında genellikle bir altar kullanırlar. Bu çalışmalarızı yapabileceğiniz, gerektiğinde yazılarınızı yazabileceğiniz kendinize ait bir köşedir. Toprak Ana’yı sembolize eder.
Bir altarda çesitli semboller, mumlar, heykelcikler, resimler ve diğer şeyler bulunur ve bunlar sihir ile ilgili çalışmalarda gücü arttıracak, ihtiyaç duyulacak malzemelerdir.
Bir altarın nasıl olması gerektiğine dair ortak bir kural yoktur, ancak klasik ve/veya geleneksel bir altarın nasıl olacağına değinebiliriz. Önceden belirtmekte fayda var ki, bu eski usul, standartlaştırılmış bir altar tarifidir ve pratikte gereksinimler değişiklik gösterebilir. Farklı dönemlere göre altar tarifleri için içerik kataloğumuza göz atabilirsiniz. Geleneksel bir altarın sağ tarafında beyaz veya gümüş renkli mum bulunur. Bunların ikisi de aydınlanmayı, arınmayı ve semavi ışığı temsil eder. Sol tarafta siyah veya altın renkli mum bulunur, bunlar Tanrıyı temsil eder.
Diğer renklerdeki mumlar, yapılacak ritüele göre seçilip altarda yerini alır.
Altarın tam merkezinde bir pentacle yer alır. Bu, beş köşeli olup bir çemberle sarılmış bir yıldız sembolüdür. Pentacle taşlarla çizilerek, altar örtüsünün üzerine bir daire şekli oluşturularak veya yalnızca kolye ucunuzu altara ekleyerek elde edilebilir.
Altarın merkezine yerleştirdiğimiz pentacle'ın arkasında(biraz sola doğru) kadehimiz bulunur ve yanında da bir tuzluk vardır. Bunlar su elementini ve bereketliligi sembolize ederler.
Altarın sağ tarafında, beyaz mumun yanında tütsü kabı ve tütsüler yer alır. Bunlar hava elementini sembolize ederler.
Yine sağda Athame(siyah saplı bıçak) yer alır. Bu iki tarafı da keskin olan törensel bir bıçaktır ve çelik, bronz, gümüş veya bakır olabilir. Diğer metallerin altarda enerjiyi olumsuz etkileyeceği düşünüldüğü için fazla kullanılmaz. Göz önünde bulundurmak önemlidir ki, bu bıçaklar kesme amaçlı asla kullanılmamalıdır. Pek çok cadı Athame ve Bolline olmak üzere iki adet bıçak bulundurur. Athame siyah veya koyu renk saplıdır, Bolline ise beyaz saplıdır ve kesme amaçlıdır. Bolline sadece kovanlarda kullanılır ve Athame ve Bolline eril ve dişilin birlikteliğini ve tanrısal bütünlüğü temsil eder.
Altarın ön kısmında değnek bulunur. Değnek ateş elementini sembolize eder ve bazen bıçağın yerine kullanılır. Bu değnek genellikle kişinin kendi bulduğu bir ağaç dalı olur; ancak dal ağaçtan asla koparılmamalı ve yere düşmüş olmalıdır. Cadıların bir kısmı vücuduna yakın uzunlukta bir asaya da sahiptir ve bunlar genellikle tesadüf eseri bulunmuşlardır. Bunları satın da alabilirsiniz ama her zaman size güzel gelen bir ormanda, parkta bulduğunuz bir değnek bulmak tercih sebebidir. Enerjinizi vermiş olmanız sebebiyle çalışmalarınız için çok daha sağlıklıdır, ancak şart değildir. Kovanlar genellikle her ikisine de sahiptirler. Uzun olanı aşağı yukarı çeneden ayağa kadardır.
Bunların dışında altarda Tanrıça heykelcikleri, süsler, yemişler ve sus olarak kullanmak istediğiniz veya çalışma ortamında olmasını istediginiz seyler bulunur.
Başta da dediğimiz gibi, bir altarın nasıl olması gerektiğine dair herhangi bir kural yoktur. Önemli olan çalışma ortamında sizin kendinizi nasıl iyi hissettiğinizdir. Altarınızı çok göz önünde olan, herkesin kolaylıkla girip çıkabileceği bir alana kurmamaya özen gösterin. Altarınızdaki malzemelere başkalarının dokunmamasına özen gösterin orada sadece sizin enerjiniz mevcut olmalıdır.
Bazı cadılar altarlarını sabit yapmayıp sadece ritüel gerçekleştirecekleri zaman kurarlar.
Altarda esas olan kullanacağınız malzemelerin kolay erişebileceğiniz bir konumda olmasıdır.
Divina
Yorumlar
Yorum Gönder